ČCE ČÁSLAV SE STALA DRŽITELKOU TITULU FAIRTRADOVÝ SBOR

15.10.2018 11:23

Deklaraci podpory fair trade podepsala farářka Mgr. Drahomíra Dušková Havlíčková.

Fairtradové zboží farní sbor nakupuje od našeho OBCHŮDKU JEDNOHO SVĚTA především pro vlastní spotřebu během bohoslužeb, při pořádání různých setkání členů sboru a při dalších akcích pořádaných pro členy i širokou veřejnost a také jako dárky k narozeninám, nebo jen tak pro radost.

Od roku 2016 sbor pravidelně pořádá Férové snídaně v rámci Týdne pro fair trade, dále adventní dobročinný trh s prodejem fairtradových potravin a rukodělných výrobků, pořádá přednášky a promítání filmů s ochutnávkou fairtradových produktů.

„Myslím, že právě v křesťanských sborech by se myšlenka fair trade měla prosazovat obzvlášť, neboť právě tam se odjakživa probouzí v lidech láska, smysl pro spravedlnost, soucit, pochopení, respekt, vzájemná solidarita, pokora a spousta dalších důležitých vlastností, které neodmyslitelně patří i k myšlence spravedlivého obchodu,“ říká Linda Homolková, členka sboru, která je součástí řídicí skupiny, jež fairtradové aktivity sboru koordinuje. Věří zároveň, že titul „Fairtradový sbor“ by mohl být prvním krokem na cestě k budoucímu získání titulu „Fairtradové město“ pro domovskou Čáslav.

„Náš sbor by se mohl stát takovým patronem myšlenky fair trade a příkladem nejen pro členy sboru, ale díky svým kontaktům se zastupitelstvem města a širokou veřejností také pro ostatní obyvatele Čáslavi. Byli bychom rádi, kdyby tyto osvětové aktivity sboru v budoucnosti dospěly k tomu, že Čáslav se stane jedním z Fairtradových měst České republiky,“ dodává L. Homolková.

ZA OBCHŮDEK JEDNOHO SVĚTA GRATULUJEME
A TĚŠÍME SE NA DALŠÍ ROZVÍJENÍ NAŠÍ SPOLUPRÁCE

 

Kontakt

JEDEN SVĚT o.p.s. - ředitelka Magdalena Jelínková

obchudekjs@seznam.cz

Korunní 1440/60
Praha 2 - Vinohrady
120 00
Česká republika

Tel. +420 733 538 680

www.facebook.com/ObchudekJednohoSveta

IČO: 26214521
DIČ: CZ26214521
Bankovní spojení:
Fio banka 2701466320/2010

Vyhledávání



 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop